Hoe bewaar en brand je koffiebonen?
30 August 2020
Koffie begint vrijwel direct na het branden versheid te verliezen. Om de vers geroosterde smaak van je bonen zo lang mogelijk te behouden, bewaar je ze in een ondoorzichtige, luchtdichte verpakking op kamertemperatuur. Koffiebonen kunnen mooi zijn, maar vermijd heldere bussen waardoor het licht de smaak van je koffie kan aantasten.
Lees meer
6 stappen van zaad tot beker
21 August 2020
Een koffieboon is eigenlijk een zaadje. Als hij gedroogd, gebrand en gemalen is, wordt hij gebruikt om koffie te zetten. Als het zaadje niet wordt verwerkt, kan het worden geplant en uitgroeien tot een koffieboom.
Lees meer
De geschiedenis van koffie
12 August 2020
Niemand weet wanneer en hoe koffie ontdekt is. Het verhaal gaat dat Kaldi koffie ontdekte nadat hij merkte dat zijn geiten na het eten van de bessen van een bepaalde boom zo energiek werden dat ze 's nachts niet meer wilden slapen.
Lees meer
Koffie zonder koffiezetapparaat
21 July 2020
Zonder koffie zitten is een nachtmerrie voor veel mensen. Daarom is het goed om te weten hoe je met maar een paar dingen zelf koffie kunt maken zonder koffiezetapparaat.
Lees meer
Hoe word ik een Barista?
06 July 2020
Een opleiding tot Barista? Bestaat dat? Wij zochten het voor je uit! Lees onze blog en kom alles te weten.
Lees meer
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »