Dubbelwandige koffiebekers
27 December 2021
Het dubbelwandige koffiebekertje is eigenlijk een glas in een glas. De lucht tussen de twee glazen wordt weggezogen wanneer het glas wordt gemaakt, waardoor een vacuüm ontstaat. In plaats van een verwarmings- of koelelement om dranken warm of koud te houden, is het ontworpen om dranken op de juiste temperatuur te houden door geen warmte te laten ontsnappen of binnen te laten.
Lees meer
Verbod op plastic in koffiebekers
20 December 2021
Wegwerp koffiebekers kunnen, op het eerste gezicht, gezien worden als geweldige kandidaten voor recycling. Maar dat is slechts een veel voorkomende misvatting. Deze koffiebekers bestaan niet volledig uit biologisch afbreekbaar papier. De wasachtige textuur aan de binnenkant van de beker die hem waterdicht houdt, is een polyester laag. Vanaf 1 januari 2023 moeten koffiebekers op kantoor afwasbaar zijn, moet ten minste 75 procent van de wegwerpbekers worden ingezameld voor recycling of er moet geen plastic in de koffiebekers zitten.   
Lees meer
Verschillende soorten suiker
13 December 2021
Rietsuiker, melasse, gerstemout... de lijst van verschillende soorten en benamingen van suiker gaat maar door. Maar is alle suiker slecht voor je, of kunnen bepaalde vormen een nutritioneel voordeel bieden? Toegevoegde suikers zijn niet altijd zo zwart-wit, en kunnen zich vaak vermommen in ingrediëntenlijsten onder namen waar je misschien niet al te bekend mee bent. Veel zuivelproducten, zoals yoghurt bijvoorbeeld, bevatten natuurlijke suikers, maar vaak zijn er aanzienlijke hoeveelheden calorische zoetstoffen aan toegevoegd voor de smaak.
Lees meer
Wat doet suiker met je lichaam?
07 December 2021
Suiker is een vorm van koolhydraten. Het lichaam breekt alle koolhydraten af tot suiker. Sommige suikers, zoals glucose, fructose en lactose, komen van nature voor in voedingsmiddelen en dranken. Suikers die in de natuur voorkomen, bevatten een verscheidenheid aan voedingsstoffen die het lichaam nodig heeft om gezond te blijven.
Lees meer
Heeft u suiker in uw koffie?
28 May 2021
Tja, het blijft een groot dilemma, koffie met of zonder suiker? Het is natuurlijk erg lekker maar kan het ook zonder dat lekkere suikerklontje of suikerstick? Lees het hier
Lees meer
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »