27 December 2021
Dubbelwandige koffiebekers

Je moet je koffie ergens in drinken. De meeste mensen grijpen naar een keramische mok of reisthermosfles om thuis of onderweg van hun hete of ijskoffie te genieten. Maar vaak verlies je de koffie, of welke andere drank dan ook, zijn temperatuur. Hete koffie wordt koud en koude koffie daalt tot kamertemperatuur. Niets is frustrerender dan dat jouw koffie koud (of warm) wordt terwijl je studeert voor een proefwerk, een presentatie voorbereidt voor het werk, of zelfs gewoon geniet van een kopje koffie met het dagelijkse nieuws. Maar gelukkig zijn dubbelwandige koffiebekers de perfecte oplossing. 

  

Wat is een dubbelwandige koffiebeker 

Het dubbelwandige koffiebekertje is eigenlijk een glas in een glas. De lucht tussen de twee glazen wordt weggezogen wanneer het glas wordt gemaakt, waardoor een vacuüm ontstaat. In plaats van een verwarmings- of koelelement om dranken warm of koud te houden, is het ontworpen om dranken op de juiste temperatuur te houden door geen warmte te laten ontsnappen of binnen te laten. Dit "vacuüm" is de beste isolator omdat er geen lucht is om de warmte in over te brengen. Volgens een onderzoek dat gedurende zes uur werd uitgevoerd, zijn normale glazen slecht in het isoleren van vloeistoffen. Dubbelwandige glazen en koffiebekers daarentegen bleken uitstekend in staat de drank op de gewenste temperatuur te houden. 

  

 Materiaal dubbelwandige koffiebekers 

Dubbelwandige glazen zijn meestal gemaakt van hoogwaardig borosilicaat glas en zijn geschikt voor zowel warme als koude dranken. Door de extra wand van glas kunnen dubbelwandige glazen jouw drank voor langere tijd geïsoleerd houden, zodat jouw koffie niet te koud (of warm) wordt terwijl je doorwerkt of het dagelijkse nieuws leest. Deze dubbelwandige glazen zijn over het algemeen behoorlijk stevig. 

  

Ontstaan dubbelwandige koffiebekers  

Hoewel de technologie en de gedachte achter het dubbelwandige glas niet nieuw is. Volgens Antonin Langhamer ontstond het dubbelwandige glas in het begin van de jaren 1700 in Noord-Bohemen. Ze werden gevormd door twee glazen die precies in elkaar pasten. Het oppervlak van het kleinere glas was beschilderd of bedekt met bladgoud of zilver. Deze glazen waren meer decoratief van aard. Misschien het dichtst bij het dubbelwandige glas in de thermosfles. Thermosflessen werden in 1892 uitgevonden door Sir James Dewar, een wetenschapper aan de universiteit van Oxford. De "vacuümfles" werd pas na nog eens 12 jaar voor commercieel gebruik gemaakt. 

 

Keramische dubbelwandige koffiebekers 

Meer dan waarschijnlijk heb je op dit moment een keramische koffiemok in je kast staan. Ze zijn gebruikelijk bij koffie- en theedrinkers. Ze zijn goed te gebruiken voor zowel koude als warme dranken en zijn magnetron-veilig! Keramische mokken zijn het meest neutraal op het gebied van smaak. Ze houden geen smaken van andere dranken vast. Je kunt er verschillende dranken in drinken zonder dat er geuren of smaken blijven hangen. Ze kunnen drankjes goed warm of koud houden. Ze zijn geschikt voor de magnetron, zodat je jouw drankje kunt opwarmen als het te koud wordt.  

 

Acryl of plastic dubbelwandige koffiebekers 

Dubbelwandige acryl of plastic koffiemokken of bekers zijn geweldig voor het houden van warme of koude dranken. Omdat ze meer breukvast dan glas of keramiek, ze zijn geweldig voor op de beweging mensen! Zij zijn ook zeer betaalbaar makend hen groot voor giveaways bij handel toont. Deze types van koffiemokken kunnen gemakkelijk vlekken maken. Na verloop van tijd absorbeert plastic smaken, dus je zult je drank hetzelfde moeten houden. Anders, zal jouw volgende drank waarschijnlijk sporen hebben van wat in de mok voordien was. Je moet ervoor zorgen dat jouw plastic koffiemok of beker hete dranken aankan of dat ze geschikt zijn voor de magnetron! 

 

Geïsoleerde dubbelwandige koffiebekers 

Geïsoleerde mokken zijn goed voor zowel warme als koude dranken, waardoor ze misschien wel de meest veelzijdige optie. Dit soort mokken zijn meestal goed afgesloten om te voorkomen dat warmte ontsnapt. Die strakke afdichting betekent dat je meestal geen zorgen te maken over morsen. Dat maakt ze de perfecte keuze om mee te nemen onderweg. In tegenstelling tot mokken van de meeste andere materialen, passen veel geïsoleerde koffiemokken in bekerhouders van auto's. Een nadeel van een geïsoleerde dubbelwandige koffiebeker is dat hij moeilijk schoon te houden kan zijn. Het kan nodig zijn om speciale reinigingsmiddelen te gebruiken of ze regelmatig met de hand af te wassen. Zorg ervoor dat je ze goed uitspoelt!  

  

Glazen dubbelwandige koffiebekers 

Glazen koffiebekers zijn aantrekkelijk in vele opzichten. Ze zijn zowel esthetisch aantrekkelijk als recyclebaar. Net als keramische mokken, houden glazen mokken geen smaakstoffen vast van hun vorige inhoud. Dit soort mokken geleiden geen warmte zoals metalen mokken en zijn gebruiksvriendelijk. Omdat ze niet-geleidend zijn, onttrekken ze niet de warmte van jouw drank zoals metaal. Normale glazen koffiebekers houden de warmte niet goed vast, maar door de dubbele wand wordt de warmte beter vastgehouden en kan je het glas makkelijk vastpakken wanneer de koffie heet is.  

  

Laat een reactie achter

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »