14 April 2020
Lekkende Koffiebekers?

U zoekt waarschijnlijk niet voor niets op de zoekterm "lekkende koffiebekers". Dit een bekend probleem bij vele fabrikanten van kartonnen bekers. Niet alleen kleine bedrijven hebben hier last van maar zelfs de grote jongens zoals Douwe Egberts en de verkopers van koffiemachines en koffieautomaten.

Dat vraagt wat uitleg, heeft u daar helemaal geen zin in? Snappen we... scroll dan even helemaal naar de laatste alinea voor de oplossing.

Welk lek percentage is standaard?

Standaard in de markt is een maximaal lek percentage van 3‰. Dat wil zeggen dat 3 op de 1.000 koffiebekers een lek kunnen zijn. Een snelle rekensom bij een bestelling van 50.000 bekers? Yep, 150 bekers.

Dat is toch nog vrij veel?

Ja, dat vinden wij ook. Dat druppeltje op je bureau, een koffiekring die achterblijft, het is gewoon irritant. Of dan de collega die even bekertje meeneemt voor in de auto? Je kunt vanuit het raam zien waar zijn auto gestaan heeft... 

Oké, dat is dan ook weer wat overdreven. Goed terug naar de kern...

Wat is het probleem van een lekkende kartonnen beker?

Koffiebekers zijn gemaakt van karton met een coating. Het karton is verkrijgbaar in verschillende diktes meestal 210 gram of meer. Om de prijs te drukken gebruiken sommige fabrikanten een lagere kwaliteit papier.Dat kan invloed hebben op de kwaliteit van de beker, die kan sneller scheuren of barsten.

Belangrijker is de lijm en coating die gebruikt wordt tijdens de productie.Vaak zie je dat de bekers lekken op de naden of aan de onderzijde van beker. Soms zit er teveel lucht in de lijm waardoor er door een klein gaatje een lek kan ontstaan.

Meestal zit het probleem in de coating. Ook die zijn er in vele soorten en maten maar de meest gebruikte is PE, al dan niet biologisch. Die coating zorgt ervoor dat de vloeistof niet bij het karton kan komen.

De oplossing

1. Een 100% anti lek garantie bestaat niet, en wie dit garandeert die liegt ;) Onze koffiebekers worden na productie stuk voor stuk laser gecontroleerd. Afwijkingen worden direct uit het proces verwijderd.

2. Met handmatige controle in badges van 10.000 bekers worden grote productie problemen direct opgemerkt. Bij fouten verwijderen we de complete badge... dat is zonde ja... Maar gelukkig komt dit bijna nooit voor, zo houden we de prijzen laag.

3. Hierbij beperken we de lekkage in uw koffiebeker naar maximaal 1 per 1.000 stuks.

Dat scheelt een hoop ellende.
Ook een hoge kwaliteit koffiebeker laten produceren?

Klik hier voor de prijzen

Of neem contact met ons op via 0172-574516

Laat een reactie achter

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »