01 November 2020
Redenen om koffie te drinken

De belangrijkste redenen waarom mensen koffie drinken zijn meer dan alleen het cafeïnegehalte. Hoewel dit het meest voor de hand liggende antwoord zou zijn en het antwoord dat de meeste mensen zouden denken dat dit de belangrijkste reden is, is het niet de enige reden.  Een dampende kop koffie is het eerste wat miljoenen mensen bereiken voor elke ochtend en er zijn een veelheid van redenen waarom deze mensen dit dagelijks doen. Sommige van die redenen en waarom zij de topredenen zijn, zijn hier opgenomen. Cafeïne is het ingrediënt dat de meeste mensen die koffiedrinken, verwennen met hun favoriete drankje. De cafeïne in het speelt twee rollen in waarom mensen koffiedrinken.

 

Cafeïne in je koffiebeker

Ten eerste helpt de cafeïne in koffie om het bloed van mensen in beweging te krijgen en geeft ze een energiek gevoel. De arbeiders van de derde ploeg en de arbeiders van de vroege ochtend hebben de neiging om op hun koffie te vertrouwen om hen door hun werkdag te helpen. Dit is een van de belangrijkste redenen waarom veel mensen koffiedrinken. De andere reden dat cafeïne een reden is waarom mensen koffiedrinken is dat het verslavend is. Er zitten veel chemicaliën in koffie die de verslavende eigenschappen ervan versterken en cafeïne is de belangrijkste. Verslaving is een van de belangrijkste redenen waarom mensen elke dag koffiedrinken. Cafeïne-onttrekking kan hoofdpijn en prikkelbaarheid veroorzaken en veel mensen geven er de voorkeur aan hun koffie niet op te geven. Als ze toevallig gewoon van de smaak van koffie houden, maar de cafeïne willen vermijden, kunnen ze overstappen op cafeïnevrij maken en de verslaving vermijden.

 

De geur van koffie kalmeert

Onderzoekers uit Zuid-Korea experimenteerden met ratten die niet konden slapen. En toen ze werden blootgesteld aan koffiearoma's begonnen hun hersenproteïnen te veranderen. Deze eiwitten hebben antioxiderende eigenschappen waardoor de zenuwcellen zich beschermen tegen stress. Alleen door de blootstelling aan de geur van de koffie, zetten ratten die gestrest zijn door slaaptekort vrijwel direct hun stressniveau onder controle. Terwijl de controlegroep die niet werd blootgesteld aan de geur van de koffie geen verandering vertoonde en hun hersenen deze eiwitten niet aanwezig hadden. Mensen reageren op dezelfde manier, dus als je geen slaap hebt, en je begint je gestrest te voelen, kan een rijkelijk gearomatiseerd kopje koffie voor je zorgen.

 

Koffie is een antioxidant

We weten dat groenten en fruit meer antioxidanten hebben dan enige andere bron, maar er is een studie uit 2005 die tot de conclusie kwam dat het menselijk lichaam de meeste antioxidanten uit koffie absorbeert. De Amerikaanse chemische maatschappij beweert dat door hun studie niets ook maar in de buurt van koffie komt. Op de een of andere manier gebruikt het menselijk lichaam de meeste antioxidanten uit koffie, ook al heeft het veel minder antioxidanten dan sommige groenten en fruit. Deze nieuwe kennis maakt de koffie tot de eerste keuze in de preventie van hartziekten. Dus, voor de dagelijkse bescherming tegen hart- en vaatziekten, begin je dag met je favoriete koffiebeker.

 

Een koffiebeker in je hand is gezellig

Koffie is een zeer sociale drank geworden die qua populariteit vergelijkbaar is met alcohol. Ochtenden in de plaatselijke coffeeshop zijn de plek om met vrienden rond te hangen of om zaken te bespreken.  Mensen hebben de neiging om koffie te drinken op deze bijeenkomsten, of ze het nu leuk vinden of niet, wat hen uiteindelijk helpt om de smaak te ontwikkelen en dan wordt het verslavend. Koffiedrinkers zeggen dat ze koffiedrinken om te ontspannen. Hoewel dit misschien een oxymoron lijkt, gezien het feit dat koffie een stimulerend middel is, kan een warme kop cafeïnevrije koffie of voor sommige mensen zelfs gewone koffie de zintuigen ontspannen en hen helpen ontspannen en hun zenuwen kalmeren.  Onderzoekers schrijven het kalmerende effect toe aan de stimulering van de zintuigen, wat helpt bij de creativiteit en de mentale stimulans, die op zijn beurt sommige mensen helpt te kalmeren.

 

De smaak van koffie

Tot slot zijn er miljoenen mensen die gewoonweg van de smaak van koffie houden. Deze smaak is voor elke koffiedrinker anders door de grote verscheidenheid aan koffiesmaken, -branderijen en -variëteiten die op de markt verkrijgbaar zijn. Sommige mensen houden van een diepe donkere koffiesmaak, terwijl andere mensen houden van een lichtere branding die zacht en mellow is. Ongeacht de smaak die mensen verleidt tot hun ochtendkoffie. De belangrijkste redenen waarom mensen koffie drinken zijn net zo gevarieerd als de soorten koffie die beschikbaar zijn om te drinken. Ongeacht de redenen waarom mensen koffiedrinken, is deze koffie de tweede keus dan water in de consumptie en elke dag groeit het aantal koffiedrinkers enorm om hun eigen redenen om koffie te drinken aan het lijstje toe te voegen.

 

Laat een reactie achter

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »